sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

ruokahirmu.

Mulla on heikkous! Nimittäin hyvä ruoka! Ollaan syöty nyt viimisen viikon aikana niin herkullisesti et pitää aivan jakaa osa ruuista teidän kanssanne :)


Spaghetti Carbonara


1-2pkt pekonia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 kananmunaa
2dl kermaa
400g tagglietelle pastaa tai vaikkapa spaghettia
1rkl oliiviöljyä
basilikaa koristeeksi
150 g parmesanjuustoa (unohtu kauppaan :D)
suolaa ja pippuria (+muita mausteita oman maun mukaan)

Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää joukkoon parmesaani, kerma, suola ja pippuri. Pilko pekoni pieniksi suikaleiksi ja paista ne pannulla rapeiksi. Purista valkosipuli ja sekoita öljyn kanssa sekaisin ja nakkaa pannulle.


Kaada vesi pois pastasta ja lisää pekonit sekä kananmunaseos pastakattilaan. Anna hetken aikaa lämmetä kattilassa miedolla lämmöllä, mut vain sen aikaa et kastike hieman jähmettyy. Sit eiku syömään! ;D

Viime viikonloppuna herkuttelimme itse tehdyillä jauheliha-pekonihampurilaisilla sekä uunissa paahdetuilla perunoilla ja porkkanoilla. Tää ei taida kaivatakaan sen suurempia esittelyjä, valmiit hampurilaisleivät ostettiin, jauhelihapihvit tehtiin ite, kananmunaa, pekonia ja ananasta paistettiin ja näiden lisäks täytteeks ketsuppi, majoneesi sekä vähän kasviksiiki.


Välistä vähän perus kotiruokaaki, makkarakeittoa. Perus HK:n sininen lenkki, pilkottuna paistettu voissa, sipulin ja mausteiden kera pannulla. Perunat ja porkkanat keitetty, lisätty keittojuurekset ja lihaliemikuutio ja makkarat sit lopuksi kattilaan, nopeaa ja helppoa sekä yllättävän hyvää ku harvoin syöpi :)


Perjantaina kävimmä mieheni kanssa shoppailemassa ja Martinassa syömässä kaksistaan. Voin kyl lämpimästi suositella ravintolaa kaikille! Hinta-laatu suhteeltaa loistava valinta, sopivan kokoiset annokset, hyvä palvelu, alkusalaatti on monipuolinen ja herkullinen jnejne. Ruuaksi otettiin Karitsa-Chorizo-varras kahdelle! Nam, oli kyl muuten tosi hyvää mut vähän perunat kaipas lisämaustetta, ripaus suolaa sekaan niin johan maistu :) Jälkiruokiin asti ei jaksettu, olihan seuraavana luvassa ruokakauppaan ja synttärijuhlille, joten lonkuille ja pikkupikkusiidereillekin piti jättää tilaa massuun ;)



Eilen sit käytiin Peuran Rollsissa "krapularuuilla" samalla kuin käytiin ilta-ajelulla. Rollsia voi aina suositella kans kaikille, jos on ohiajomatkalla niin ehottomasti kannattaa pysähtyä hampurilaisille. Rollsissa ranskalaiset on hyvät, ja hampurilaiset ei maistu suljulle niinku nykyään joka hampparipaikas, ainaki Rovaniemellä... Ja kaiken kruunaa tieten Rollsista tutut maut, jotka eivät ole kadonneet mihinkää vuosien mittaan vaan puskevat ruuasta esiin ja hyväilevät makunystyröitä :D hehe.

No nyt ollaa siis mässäilty kunnolla, ja voidaan syyä taas seuraavat viikot tonnikalaa ja raejuustoa? Tai kuitenkin kevyesti, kevyemmin kun nyt.. Sillä tänäänkin tehtiin, kiviuunipizzat omilla lisätäytteillä..


Grandiosan kebabpizza, lisätäytteenä majoneesi, avokaado, punasipuli, fetajuusto ja juusto, valkosipuli sekä kananmuna! Vola, ja nyt vois maistuu kyl kunnon unoset ku massu täynnä ja rankka viikonloppu takana. (LUE RANKKA, eli tekemistä täynnä, mut kaikesta huolimatta aivan huippu) Nyt siis univiidakkoon ja huomenna lisää kuulumisia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti